FFM 2010

Je tu čtvrtek odpolko a konečně odjíždíme na kanál v Českém Vrbném, kde se účastníme Freestylového festiválku mládeže. Někteří budou bojovat o medaile a ceny poprvé, jiní jsou na této akci již ostřílenými mazáky.
Jelikož jsme pořádající oddíl čeká nás mnoho poviností s přípravou, ale také hodně ježdění a zábavy kolem vody, kterou máme tak rádi. V pátek se rozjíždí poslední tréninky. Každý dohání co možná nejvíce, aby dosáhl v závodě na co nejlepší umístění a nálada je výborná! Staví se organizační centrum, trať funn slalomu, rozdělují se čísla závodníkům a dolaďují poslední resty.

Stavba tiskového centra

V sobotu ráno nás probouzí slunečné počásko, které znamená krásný den plný ježdění a úderem desáté hodiny se rozbíhá kolotoč bojů ve vodním živlu. První disciplínou je již zmiňovaný funn slalom, ve kterém se plní různé úkoly za které závodník dostává body. Letos byli staviteli trati vodáci z Chrudimi v čele s Honzou Sloupenským.

První průhoz OK

Nechyběla mimovodná brána, prohazování pádla obručí, nebo líbání kačera v nejtěžší části kanálu. Z našeho oddílu si Honza Chouťas dojel pro třetí místo.
Úderem jedné hodiny se všichni účastníci dostavili na start kayakcrossu, kde se řítí kanálem čtyři závodníci najednou a záleží na tom, kdo se dostane dříve do cíle. aby jsme to ale neměli tak jednoduché jsou na trati dvě místa, kde se musí závodník dotknout rukou kontrolního bodu. Řeknu vám, že boje byly opravdu urputné a nikdo nikomu nic nedaroval.

Boj o první dotek na trati

Odpoledne přišla na řadu nejžhavější část programu, a to rodeo ve válci. Každý z účastníků musel během 45 vteřin předvést nějaké triky, za které byl ohodnocen rozhodčími a buď postoupil do finále, nebo vypadl z dalších bojů.

Mára Souček v triku

Náš oddíl byl velice úspěšný a díky tomu, že se této disciplíně věnujeme dlouhodobě, jsme měli tři z pěti finalistů.
Celý den jsme se díky music baru Event a firmě KB sport mohli zdarma občerstvovat energetickými nápoji a kofolou, což bylo velice příjemné!
A konečně přišlo očekávané vyhlášení výsledků!
Na stupně vítězů se v různých kategoriích podívalo mnoho dětí z různých oddílů, ale zkrátka nepřišel ani ten, co se neumístil zrovna nejlépe.
Díky sponzorství této akce firmami Hiko, KB sport, TNP, Cvok sport, Saltic, HG sport, Adrenalin centrum, Event music bar, KDM a p. Srbovi, kterým bych jménem závodících děti chtěl velice poděkovat za přispění pro nás mladé, se ceny rozdávaly mezi všechny zúčastněné.

Nejmenší kategorie

Závěrem můžu říct, že akce byla opravdu perfektní a díky organizátorům jsme si užili opravdu prýmový den na vodě a seznámili jsme se s novými kamarády, kteří mají stejné záliby jako my.

Nějak moc vítězů, ne?

Za zúčastněné děti můžu říct jen „DĚKUJEME“ a za rok určitě ahoj!!!

Napsat komentář