Budoucnost oddílu pro rodiče

Vážení rodičové vodáckých ratolestí,

za poslední dva roky náš oddíl prošel několika změnami. podařilo se nám zajistit spoustu kvalitního materiálu, lodě, pádla, které mohou děti využívat a lépe se s nimi jezdí. Zajisté jste si také všimli, že děti jezdí více na kajacích a raftech, než na turistických lodích.

Vyvstává nám zde nový vážný problém a to, že některé děti na kajacích jezdit nechtějí. Jsem si vědom toho, že ne každý se dokáže naučit jezdit na peřejnaté vodě. Buď to nemá v genech, a nebo, a to častěji se prostě bojí, za což se samozřejmě nemusí vůbec stydět.
Tímto bych se na vás chtěl obrátit s prosbou, aby jste se doma se svými ratolestmi poradili a napsali mi, čemu se vaše dítě chce věnovat. Jde mi o to, že pokud budu nutit jezdit na kajaku všechny, může se stát, že některý člen radši přestane chodit, protože se bojí a to rozhodně nechceme!!!

Chtěl bych rozdělit oddíl na dvě sekce, které by jezdily jako doposud společně, ale pokud přijde např. Labe, tak děti co budou v turistické sekci nepojedou, aby neměli strach. Tyto děti (turisté) se budou věnovat sjíždění řek typu Orlice, Sázava atd., táboření a puťákům. Kajakáři se budou věnovat tomu samému, ale hlavní náplní bude jízda na kajacích a raftech. Na jeden týden pojedou na putovní tábor jako ostatní, ale budou mít navíc ještě jeden týden tréninků ve Vrbně na kanále jako letos. V neposlední řadě pro ně plánuji také zájezd do zahraničí (Rakousko – řeka Salsa), kam bych chtěl vzít i vás rodiče, aby jste si udělali obrázek o kráse, ale i obtížnosti tohoto sportu.

Musím vás ještě upozornit na jeden fakt, že děti které budou jezdit turisticky (a to máme jasně vypozorované) z 99% skončí s tímto sportem mezi 15 – 18 lety, kdežto kajakáři kteří se to naučí většinou zůstávají a chodí k nám dále jako dospělí a pomáhají učit další děti.

Vážně zvažte co by bylo pro vaši ratolest to nejlepší! Samozřejmě každé dítě může kdykoli přestoupit z kajaků na Mulerky a i obráceně!!!

Nebojte se napsat k tomuto článku komentář, moc mě zajímá váš názor!!!!!

Em D

Napsat komentář